Diabetes en voeten

De voeten van diabetespatiënten hebben extra zorg nodig. Regelmatige controle en behandeling door een speciaal opgeleide pedicure kunnen ernstige problemen voorkomen. Waarom?
 
Diabetische voeten vereisen extra zorg:
 
De voeten van diabetespatiënten kunnen namelijk extra kwetsbaar zijn en hierdoor is een speciale behandeling geboden. De voeten van diabetespatiënten zijn vaak extra kwetsbaar omdat:
 
  • de bloedsomloop in de benen en voeten kan verminderen
  • het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen
  • de voeten van stand kunnen veranderen.
Heeft u diabetes, dan kunt u zelf het volgende doen:
 
  • controleer dagelijks uw voeten op eventuele wondjes of huidbeschadigingen
  • ga regelmatig fietsen of wandelen en doe (dagelijks) voetoefeningen
  • laat uw voeten behandelen door een professionele medisch pedicure aangesloten bij ProVoet met de aantekening "Diabetische Voet".
Wanneer gaat een diabetespatiënt naar een pedicure?
 
Als u diabetes heeft, is het raadzaam om enkele malen per jaar naar een medisch pedicure te gaan die aangesloten is bij ProVoet en de aantekening "Diabetische Voet" heeft. Ook als u geen voetklachten heeft! Het voorkomen van voetproblemen is namelijk één van de belangrijkste taken van de pedicure. Naast voetbehandeling, geeft de pedicure adviezen over de verzorging van uw voeten en de keuze van schoenen. Ook kan de medisch pedicure vroegtijdig problemen signaleren en u doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut.
 
Vergoeding
 
Als u als diabetespatiënt naar een medisch pedicure gaat met de aantekening "Diabetische Voet" dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding (tegemoetkoming) van de behandelingskosten. Informeer vooraf bij uw zorgverlener.
 
Voor meer informatie ga naar klikhier
 
 
 
( Bron ProVoet )

                    

Maak een afspraak bij Anita Nail & Foot Care!