Voetschimmel

Ook wel zwemmerseczeem genoemd. Veel mensen hebben last van deze soms jeukende huidaandoening. Voorkom dat u besmet raakt. Een pedicure kan in een vroeg stadium de schimmel herkennen en kan een eenvoudige behandeling nog afdoende zijn.

Wat is de oorzaak van voetschimmel?
Een voetschimmel kan worden opgelopen in gezamenlijke doucheruimtes, kleedkamers en zwembaden. In een warm en vochtig klimaat voelen en ontwikkelen schimmelsporen zich het best, zodat genoemde ruimtes een bron van (her)besmetting vormen. Ook overmatig zeepgebruik en niet voldoende afdrogen van de voeten (vooral tussen de tenen) draagt bij aan het ontstaan van een schimmelinfectie.

Behandeling
in een vroeg stadium kan behandeling met antischimmelmiddel nog afdoende zijn. Behalve de huid moeten ook alle schoenen behandeld worden met schimmeldodend middel. Dit zal heel regelmatig en consequent moeten plaatsvinden om te voorkomen dat men zichzelf telkens opnieuw besmet. In een vergevorderd stadium zijn deze maatregelen niet meer afdoende en adviseert Anita Nail & Foot Care u de huisarts te raadplegen. Deze kan een medicijnenkuur voorschrijven die schimmels doden.

(Bron ProVoet)

onderkant voet met voetschimmel