Specialisaties

Drukvrij techniek

Anti druk- en vilttechnieken worden ook wel ‘drukverdeling’ of ‘drukontlasting’ genoemd. Deze techniek geeft verlichting bij ongemakken als likdoorns en eeltvorming. Met een zeer zacht viltachtig materiaal wordt de pijnlijke plek tijdelijk ontlast waardoor de huid kan herstellen

Nagelbeugel techniek 

Ingroeiende of tunnelnagels kunnen veel pijn veroorzaken. Door het aanbrengen van een nagelbeugel op de teennagel wordt de nagel vanuit de nagelwortel gecorrigeerd. Na enkele weken wordt de nagel weer breder van vorm. Er zijn diverse soorten nagelbeugels om deze techniek toe te passen.

Ortheses

Een afwijkende teenstand kan leiden tot klachten. De gewrichten van uw teen kunnen overbelast raken en pijnlijk zijn. Meestal zorgt een afwijkende teenstand voor drukpunten waarop eelt of likdoorns ontstaan. Eelt kan verwijderd worden, maar omdat de oorzaak (het drukpunt) niet verdwijnt, komt dit telkens weer terug. Het doel van een orthese is om de oorzaak weg te nemen, zodat eeltvorming vermindert of stopt.Een orthese wordt gemaakt van siliconen. Deze wordt direct om de teen gevormd, hierdoor is een perfecte pasvorm gewaarborgd. Ortheses nemen niet veel ruimte in, maar uw schoen moet wel ruim genoeg zijn.

Voorbeelden waarbij een orthese verlichting kan brengen zijn:

  • Weke likdoorn tussen de tenen
  • Hamertenen
  • Klauwtenen
  • Likdoorn op of tussen de tenen

Nagelreparatie

Met nagelreparatie breng je de nagel met behulp van bijvoorbeeld een gel of acryl terug in de oorspronkelijke vorm. Dit kan noodzakelijk zijn na een nageltrauma. De nagel is dan bijvoorbeeld door stoten afgebroken of door een schimmelinfectie aangetast. Door middel van gel of acryl kan een afgebroken of aangetaste nagel weer in de vorm komen die de nagel behoort te hebben. De gel bevordert bovendien de groeivorming. 


 

 

 


              


Maak een afspraak bij Anita Nail & Foot Care!