Kloven

Kloven zijn plekken waar de huid ingescheurd is. Deze inscheuringen van enkele millimeters en soms wel een centimeter lang zijn aan de oppervlakte breder dan in de diepte. Oorzaak is vaak een droge huid of juist een verweekte huid.

Waar komen kloven voor?

Aan de hiel ontstaan kloven wanneer de huid extra droog is, meestal in combinatie met overmatige eeltvorming en of wrijving. Aan de tenen ontstaat het door een verweekte huid.

Vochtige kloven tussen of onder de tenen:

Deze ontstaan door een verweekte huid door overmatige transpiratie of door langdurig contact met water. Een belangrijke oorzaak is vaak een schimmelinfectie. Deze moet eerst worden behandeld met de juiste medicamenten. Daarbij is het belangrijk de huidomgeving zo droog mogelijk te houden door middel van speciale voetpoeder.

Droge kloven aan de hiel:
Een verminderde talgafscheiding en een beperkte transpiratievorming geeft vaak kloven aan de hiel. De elasticiteit van de huid is afgenomen en leidt daardoor tot scheurvorming. Door een voortdurende belasting kunnen de kloven dieper worden en daarbij gaan ontsteken of zelfs bloeden. In dit stadium is het een behoorlijk pijnlijke aandoening.

Wat doet Anita Nail & Foot Care voor U ?
Bij vochtige kloven is de behandeling erop gericht zoveel mogelijk infecties te bestrijden. Bij kloven door schimmelinfectie in een vergevorderd stadium zal Anita Nail & Foot Care u adviseren de huisarts te raadplegen. Deze kan u dan naar een podotherapeut doorverwijzen.
Bij droge kloven wordt zoveel mogelijk overmatig eelt verwijderd, met name de randjes eelt van de kloven. Dit is belangrijk om het herstel van elasticiteit van de huid te bevorderen. Pas dan is genezing van droge kloven goed mogelijk.


( Bron ProVoet )


voeten met grote kloven op de hielen


              
Maak een afspraak bij Anita Nail & Foot Care!